|
|
Verwarm de grill voor op half vermogen.
Spreid de walnoten uit op een bakblik, verdeel er de helft van de honing gelijkmatig over en laat die, onder voortdurend omscheppen, onder de grill licht karameliseren.
Laat de walnoten daarna afkoelen.
Klop de slagroom met de helft van de suiker tot lobbig (yoghurtdikte) op en zet dit tot verder gebruik in de koelkast.
Klop de eidooiers met de hele eieren, de rest van de honing en de rest van de suiker au bain-marie tot het mengsel wit en lobbig is en als een lint van de lepel loopt.
Zet ook dit tot verder gebruik in de koelkast.
Meng de slagroom, het eimengsel en de noten goed.
Schep het mengsel in het bakblik en zet het blik in de vriezer.
De parfait is het lekkerst als u hem een paar dagen van tevoren maakt; de noten worden dan wat zachter.
Serveer de parfait, overgoten met notenlikeur.
Copyright by Bijenkoning.nl 2006-2021